FINLAND TRAVEL

STAYCATION – LAPLAND HOTELS BULEVARDI

Onneksi aina ei tarvitse lähteä lähiympäristöä kauemmaksi päästäkseen rentoon lomatunnelmaan. Välillä yöpyminen jossakin kotiseudun hotellissa voi olla jopa rentouttavampaa, kuin toiminnantäyteinen lomaviikko ulkomailla. Staycation on kuin illuusio lomamatkasta, mutta se tapahtuukin omassa kotikaupungissa tai sen lähiseudulla ja antaa tilaisuuden tutustua omiin kotikulmiinsa turistin silmin. Pohjoisen staycationin pääsee siis viettämään kätevästi täältä etelästä käsin.

Lapland Hotels on onnistunut erinomaisesti tuomaan aidon lappilaisen tunnelman keskelle Helsinkiä – Sinne mistä et sitä ensimmäisenä uskoisi löytäväsi. Aulassa meitä tervehtivät puusta veistetyt ja komein poronsarvin varustetut porohahmot. Kaiuttimista soi taianomainen saamelainen musiikki ja kotoisa sisustus porontaljoineen sekä kotimaista designia edustavine koriste-esineineen vievät ajatukset suoraan keskelle lumisinta Lappia. Lapin luonnonläheinen tunnelma on tuotu hotellissa esiin erityisen elegantisti ja jollakin tapaa jopa mystisesti tai eksoottisesti – Juuri niin kuin viiden tähden hotellissa kuuluukin. 

Lapland Hotels Bulevardi kuuluu tasokkaaseen suomalaiseen hotelliketjuun, jonka muut hotellit sijaitsevat Lapissa muun muassa Ylläksellä ja Levillä. Sen kaupunkihotellit sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Oulussa sekä Kuopiossa. Helsingin hotelli avattiin alkuvuodesta 2019, joten kyseessä oli varsin uudenkarhea hotellitulokas Helsingissä.

Kotoisasti hotellissa

Valitsimme hotellin edullisimman huonevaihtoehdon, Northern Comfort-huoneen, vaikkakin Arctic Deluxe Spa-huone omalla saunalla ja ylellisellä kylpyammeella houkuttelikin. Päädyimme kuitenkin jättämään tuon spa-kokemuksen seuraavaa kertaa varten. Muita huonevaihtoehtoja ovat muun muassa Arctic Deluxe, Mystique Deluxe Sauna, Mystique Deluxe Balcony, Lapland Suite, Arctic Penthouse Junior Suite ja Lapland Penthouse Suite. Yhteensä huoneita hotellista löytyy 182 ja saunojakin on yli sata. Hotellihuoneista suurin osa on hieman tasokkaampia eikä niin sanottuja perushuoneita. Hotellihuoneita koristavat komeat poronsarvet, laadukkaat sängyt ja mikäli muhkeiden lakanoiden alla pääsisi vilu yllättämään voisi varpaiden lämmikkeeksi vetäistä vielä pehmeän villashaalin. Huoneemme minibaarista löytyi suomalaisia herkkuja kuivatuista poronlastuista aina Fazerin suklaaseen asti. Huoneesta pystyi ostamaan jopa villasukat, mikäli omat olivat unohtuneet kotiin. Tunnelmallinen valaistus ja pehmeän kotoisa sisustus takaisi onnistuneen staycationin Helsingissä. Viihdyimme Northern Comfort huoneessa erinomaisesti ja ensimmäistä kertaa koko syksynä molemmat keskityimme vain rauhoittumaan ja rentoutumaan eikä mielessä pöyrinyt taukoamatta kouluprojektit tai velvollisuudet. 

Lappitunnelmaa hotelliaamiaisella

Kun hotellihuoneen muhkeiden lakanoiden alta malttaa nousta uuteen aamuun, odottaa hotellin ravintolassa aamupala, jossa suomalaisuus ja Lappi -teemat näkyvät jälleen. Tarjolla oli tarkoin valituista ja laadukkaista raaka-aineista koostettu buffet, joka vie sinut makunystyröitä myöten pohjoiseen. Lautaselle voi valita poromunakasta, savujuustoja, lakkahilloa, puuroa sekä jälkiruoaksi pienen pieniä korvapuusteja ja lakritsanvivahteista piirakkaa. Lisäksi tarjolla oli erilaisia smoothieita. Halutessaan tarjolla olevista vaihtoehdoista voi rakentaa itselleen oman jogurttiannoksen granolalla ja lappalaisilla marjajauheilla höystettynä. Hotellin houkutellessa etenkin ulkomaalaisia matkailijoita on hienoa, että aamupala on mietitty koko hotellin teemaan sopivaksi eikä tarjolla ole sitä perinteistä hotelliaamiasta paahtoleipineen ja croisantteineen.

Hotellissa sijaitsee myös oma ravintola-baari, Kultá kitchen & bar, jonka ravintolapuolen tarjontaa emme aamupalaa enempää käyneet kokeilemassa, sillä päädyimme syömään hotellin ulkopuolella illallista. Ravintolan listalta löytyy tietenkin suomalaisille tuttuja makuja, kuten poroa, kuhaa, lakritsia ja kuusenkerkkää. Baarin puolelta sen sijaan Tuomas kokeili hedelmäistä rommi sour-drinkkiä, jossa maistuvat ananas, savu sekä neilikka. Ananas-rommista tehty drinkki toi hedelmäisyyttä synkkään syyssäähän samalla kun kananmunan valkuainen toi juomaan mukavasti tekstuuria.

Tutustu Kultá kitchen & bar menuun tästä: www.kitchenkulta.fi

Jos hotelliloma pohjoisen tunnelmissa alkoi kiinnostaa tutustu vielä Lapland Hotelsin nettisivuihin: www.laplandhotels.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply