FINLAND TRAVEL

CLARION HOTEL HELSINKI – YÖ KATTOJEN YLLÄ

Rentouttava hotelliloma ihan täällä kotimaassakin on välillä paikallaan. Varsinkin kiireisten ajanjaksojen välillä on mukavaa päästä tuulettumaan ja nauttimaan täyshoidosta. Me otimme hieman extemporena suunnaksi Helsingin ja Clarionin uudehkon hotellin Jätkäsaaressa. Varasimme hotelliyön Superior king -huoneen näköalalla, sillä halusimme varmistaa mahtavat näkymät Helsingin ylle tuossa 16-kerroksisessa hotellissa. Itse huone oli oikein miellyttävästi sisustettu hyödyntäen design-kalusteita, jotka ainakin omaa silmään miellyttävät, mutta huone oli todella pieni ja näkymät ikkunasta olivat sataman suuntaan, eivätkä Helsingin kaupungin suuntaan kuten olisimme toivoneet. Illalla huoneessa hengaillessamme Tuomas tiivisti tuntemuksemme hotellista hyvin: Hieno hotelli, mutta eikö tämä ole jo vähän nähty? Jäimme ehkä hiukan kaipaamaan persoonallisuutta ja erottumista kilpailijoista.

Clarionin 16. kerroksesta löytyy viihtyisä skybar (joskin hiukan tyyris), kuntosali, saunat ja katto uima-allas. Kesällä tuo uima-allas on varmasti huikea, mikäs siinä pulahatessa aamuauringon lämmittäessä virkistävään veteen. Näin helmikuisena pakkas-aamuna  se ei kuitenkaan palvellut niin hyvin, vaikka vesi olikin lämmintä. Toisaalta allas on myös hyvin pieni, joten hienojen Instagram-kuvien ottaminen voi olla haastavaa, mikäli ei halua muita ihmisiä taustalle ja etenkin jos yleisön edessä poseeraaminen ei tunnu luontaiselta. Nimimerkillä, yritettiin käydä ottamassa kuvia hyytävässä säässä muutaman muun uiskentelijan ympäröimänä ja tuloksena tärähtäneitä kuvia ja kiusallisia ilmeitä.

Mutta hei, Clarionin aamupala oli ainakin omaan mieleeni. Kattavalla aamiaisella oli tarjolla hiukan jokaiselle jotakin. Löytyy suolaista ja makeaa, puuroa, tuoretta leipää ja hedelmiä. Myös huoneeseen olisi voinut tilata esimerkiksi Englantilaisen aamiaisen.

Kaikesta pienestä nillityksestä huolimatta minilomamme onnistui oikein hyvin.  Kotiin palattua oli fiilis ihan kuin olisi ollut jossakin pidemmällä reissussa.  Hotellirentoutumisen lisäksi kävimme tutustumassa Kiasmassa paraikaa olevaan näyttelyyn ja erityisesti Shoplifterin erittäin suosittu Nervescape VIII installaatio houkutteli meidät paikalle. Installaatio oli todella upea, viihdyimme sen äärellä hyvän tovin. Parasta oli, kun teosta sai hiukan silittää ”Hellästi, kuin ujoa vanhaa mammuttia.” Kiasmassa pyörimisen jälkeen kävimme vielä syömässä pasta-annokset Pjazzassa ja kiertämässä muutamat kaupat, joita ei täältä meidän kotikaupungistamme Lahdesta löydy.

 

 

 

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  helmikuu 22, 2019 at 6:39 pm

  Tavallaan kiva lukea pääkaupunkiseudulla asuvana näitä juttuja täkäläisista hotelleista, sillä vain todella harvoin olemme malttaneet asua hotellissa, jos kotiin on alle 100 km matkaa 🙂 Clarionissa olimme joskus Ping-tapahtuman yhteydessä yötä ja sen uima-allas jäi ainakin sen verran hyvin mieleen, että talon ohi ajaessamme täytyy aina silloin tällöin tähyillä taivaalle, että näkisi siitä vilauksen yläilmoissa!

  • Reply
   Inka
   helmikuu 26, 2019 at 2:28 pm

   Tämä oli meillekin ensimmäinen kerta vuosikausiin, kun yövymme hotellissa kotimaassa. 🙂 Täältä Lahdesta olisi toki löytynyt yksi mukava hotelli, Solo Sokos Hotel Seurahuone, mutta kyllä se on kivempaa lähteä vähän kauemmaksi jos mielii hotellissa yöpyä!

 • Reply
  Eve / Reissukuume
  helmikuu 22, 2019 at 11:09 pm

  Jotenkin sitä aina unohtaa kaikki kivat kotimaan hotellit. Tai itse ainakin yhdistän hotellit vahvasti ulkomaa reissuihin, haha 😀

  Oli tosi kiva lukea, mitä Helsingin Clarionilla oli tarjottavana! Ja kiva, että teidän mini-irtiottonne oli kaikesta huolimatta onnistunut 🙂

  • Reply
   Inka
   helmikuu 26, 2019 at 2:24 pm

   Itse en myöskään ole vuosikausiin yöpynyt hotellissa Suomessa ennen tätä minilomaamme, joten oli korkea aika korjata tämä vääryys! Suomesta löytyy kyllä monia mielenkiintoisia hotelleja joita tekisi mieli käydä testailemassa. 🙂

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  helmikuu 25, 2019 at 8:09 pm

  Clarionissa en ole yöpynyt, mutta muuten olen käynyt siellä parissa tilaisuudessa sekä Skybar on myös testattu 🙂 Minilomat Suomessa on myös paikallaan, jos ei ole mahdollisuutta lähteä pidemmälle. Olen itse haaveillut Tampere tai Turku viikonlopuista. Ehkä pitäisi niistä jompi kumpi toteuttaa lähiaikoina.

  • Reply
   Inka
   helmikuu 26, 2019 at 2:31 pm

   Oli kyllä ehdottomasti paikallaan tällainen pikku reissu, varsinkin kun aika on kovin rajallinen meillä tässä keväällä. Tuo Tampere tai Turku viikonloppu kuulostaisi kyllä hyvälle.. Itse haluaisin myös käydä tutustumassa Regatta Spa Hankoon ja kylpylähotelli Järvisydämeen. 🙂

 • Reply
  Eve, Jetlaggies
  helmikuu 25, 2019 at 9:53 pm

  Hauskaa nähdä kuvia omista huudeistaan. Clarionhan on niin naapurissa, että melkein näkyi kuvissasikin meidän kotitalo <3 Kävimme juuri katsatamassa Kiasmassa Nervescapen. Se oli juuri sellainen ihastuttavan kirjava pehmeä mammutti ja erityisesti 2-vuotiaamme rakastui hauskaan teokseen ensinäkemältä. Myös me aikuiset tykkäsimme 🙂

  • Reply
   Inka
   helmikuu 26, 2019 at 2:33 pm

   Ompa hauska sattuma! 🙂 Tuo Neverscape on kyllä ihan loistava ja erittäin lapsiystävällinen. Vieriailumme aikana niin moni lapsi oli ihan innoissaan tuosta karvaisesta installaatiosta, koko tila täyttyi onnellisista riemunkiljahduksista!

Leave a Reply