EUROPE TRAVEL

ENSIKERTALAISEN BARCELONA

Barcelona on varmasti monelle tuttu kaupunki, mutta me pääsimme sinne matkaamaan ensimmäistä kertaa noin kuukausi sitten. Tekemistä tuossa aurinkoisessa Etelä-Eurooppalaisessa kaupungissa riittää vaikka kuinka, enkä usko, että tämä jää meidän viimeiseksi matkaksemme sinne. Nyt Barcelona on koettu talviaikaan, mutta kesäsesongin tullessa kaupunki herää varmasti ihan erilailla eloon. Ainakin Barcelonan rannat on päästävä kokemaan vielä uudelleen. Tässä meidän vinkkimme Barcelonaan, jotka ainakin ensimmäistä kertaa matkaavan kannattaa ottaa talteen.

Yövy tasokkaasti hostellissa

Miten tasokas ja hostelli mahtuvatkaan samaan lauseeseen? Mitä jo ensi lomallasi valitsisitkin hotellin sijasta hostellin? Generator hostel Barcelona tarjoaa hyvän vaihtoehdon perinteiselle hotellille. Hostellista on varattavissa useamman henkilön dormeja, mutta sieltä voi myös varata oman kahden hengen huoneen. Dormit ja kahden hengen huoneet on erotettu toisistaan; ne sijaitsevat eri kerroksissa ja niihin kuljetaan eri hisseillä. Näin ollen kahden hengen huoneissa saa takuuvarmasti nukkua rauhassa ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Palvelu hostellissa on erittäin hyvää, aulassa soi Queen ja aamupalalla voi jammailla hiphop-musiikin tahtiin. Lisäksi hostellissa on oma baari ja ravintola. Koko hostellin sisustus ja miljöö on viihtyisä ja persoonallinen – drinkkejä voi nauttia lukuisten paperivalaisimien hämyisessä valaistuksessa tai kiivetä ylimmän kerroksen kattoterassille, josta näkee kattojen ylle kohoavat Sagrada Famílian tornit. Kaiken muun hyvän lisäksi hostelli pyrkii toimimaan ympäristöystävällisesti ja huoneista löytyy pienet kirjaset, jossa kerrotaan kuinka he pyrkivät omalla toiminnallaan tekemään tästä maailmasta hiukan paremman paikan elää. Generator hostelleja löytyy useista muistakin Euroopan suurkaupungeista, kuten Madridista, Pariisista ja Roomasta. Tämän hostellikokemuksen perusteella yövymme varmasti Generatorin muissakin hostelleissa.

Poikkea yhdessä lukuisista kahviloista

Barcelona on pullollaan tyylikkäitä kahviloita ja ravintoloita, joten kannattaa pysähtyä istuskelemaan niihin niin usein kuin mahdollista. Tässä kaupungissa kertyy käveltyjä kilometrejä päivässä useita, joten aina silloin tällöin on ihanaa istahtaa huilaamaan ja syömään hiukan välipalaa. Yksi mainitsemisen arvoinen kahvila löytyy La Ramblan ja Plaça Reialin kupeesta. Artisa tarjoaa kahvien ja maukkaiden leivonnaisten lisäksi myös jäätelöä, jota kannattaa ehdottomasti maistaa.

Seikkaile park Güellissa ja tutustu Gaudíin

Barcelonaan ensi kertaa matkaava ei voi jättää välistä Antonio Gaudín suunnittelemaa Güellin puistoa. Puistoalue sijaitsee Muntanya Pedelan kukkulalla, josta on hienot näkymät alas kaupunkiin. Puistoon kannattaa siis suunnata sen erikoisuuksien ohella myös katselemaan maisemia. Toinen must-see -nähtävyys on tietenkin kaikkien tuntema Sagrada Família, jota on rakennettu jo liki kaksisataa vuotta ja joka on edelleenkin kesken. Kun Sagrada Famílian rakennustyöt aloitettiin 1882, arkkitehti Francesc P. Villarin oli määrä toimia rakennustöiden johtajana, mutta vuotta myöhemmin Antonio Gaudí sai ohjat käsiinsä ja uudisti koko rakennuksen piirustukset. Gaudí suunnitteli kirkkoa 40 vuotta, jolloin koko rakennuskompleksi muuttui yhä suuremmaksi ja monimutkaisemmaksi. Lopulta Gaudí muutti kirkkoon asumaan ja hän eli siellä erakkona viimeiset 16 elinvuottaan. Antonio Gaudí on haudattu Sagrada Famílian kryptaan hänen kuoltuaan traagisesti jäädessään raitiovaunun alle 1926.

Muita Gaudín merkittäviä töitä on esimerkiksi Casa Batllo, joka suunniteltiin alunperin varakkaan perheen yksityiskodiksi. Myös luutalona tunnettu Casa Batllo toimii nykyään museona. Samalta kadulta voi bongata myös Casa Milàn, jota pidetään modernin arkkitehtuurin merkkiteoksena. Kun talo valmistui 1907, ihmiset pitivät sitä harvinaisen rumana ja pilailivat sen kustannuksella. Talolle annettiin myös halventava lempinimi ”La Pedrera” eli kivilouhos. Barcelonan kaupunki tilasi aikoinaan Gaudílta myös katulyhdyt, jotka olivatkin hänen ensimmäinen itsenäisesti toteutettu suunnittelutyönsä. Katulyhdyt sijaitsevat Placa Reialin aukiolla.

Kulinaristin paratiisi La Boquerian kauppatori

Mitä olisikaan Barcelonan matka ilman vierailua upealla La Boquerian kauppatorilla? La Ramblan varrelta löytyvä markkinapaikka on Euroopan suurin ja omaa erittäin laajan tuotevalikoiman. La Boquerian markkinapaikka pystytettiin jo 1840 alueelle, jossa sijaitsi aiemmin St. Josephin konventti. Samalla paikalla on kuitenkin pidetty markkinoita jo 1200-luvulta lähtien. Suuret hedelmä ja vihannes pinot, maustehyllyt ja tuoreet merenelävät saavat varmasti veden kielelle. Torilla myydään ruokaa ympäri maailman, voit napata mukaan Italialaisia, Kreikkalaisia tai Etelä-Amerikkalaisia herkkuja. Lisäksi La Boquerian torilta löytyy useampi tapasbaari, johon voi pysähtyä maistelemaan Espanjalaisia makuja. Jos siis mielit viedä kotiin ruokatuliaisia, tämä on oikea osoite! Paras ajankohta kauppatorilla vierailuun on aamuisin, jolloin saa valikoida tuoreimmat päältä ja välttää suuremmat turistimassat.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Eve / Reissukuume
  helmikuu 10, 2019 at 2:50 pm

  Olipa paljon hyviä vinkkejä ja huomioita! Varmasti kaivan tämän postauksen esiin, jos/kun ollaan Barcelonaan taas menossa 🙂

  Varsinkin tuo hostelli-vinkki täytyy laittaa korvan taa, koska itse helposti miellän hostellit ei-niin-laadukkaiksi… 😀

  • Reply
   Inka
   helmikuu 10, 2019 at 6:46 pm

   Hostellit helposti mieltää ei-niin-houkutteleviksi vaihtoehdoiksi, mutta tämä Generator oli kyllä ihan napakymppi! 🙂

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  helmikuu 10, 2019 at 7:36 pm

  Kiitos vinkeistä! Ensikertalainen Yleensä tutustuu niihin päänähtävyyksiin ja seuraavilla kerroilla voikin tehdä muutakin. Barcelonassa en ole käynyt, siksi ensikertalaisen vinkit tärkeitä. Ja majoitus on niin tärkeää löytää juuri se oma majoitus.

  • Reply
   Inka
   helmikuu 11, 2019 at 7:58 pm

   Niinhän se tuppaa yleensä menemään, varsinkin tällaisissa kohteissa, joissa on merkittävää arkkitehtuuria ja historiallisia paikkoja. 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  helmikuu 12, 2019 at 1:38 pm

  Pisteet tuosta hostellista! Airbnb:stä ja Barcelonasta on jo kuultu niin paljon pahaa, että kiva lukea, että ihmiset tekevät myös muita valintoja.
  Itse olen käynyt kaupungissa kolmesti, viimeksi ihan vaan perjantaista sunnuntaihin yhden kokouksen takia ja etenkin viikonloppuna La Ramblalla (kokouksemme oli ihan sen lähellä) oli kyllä niin paljon ihmisiä, että alan ymmärtää, jos kaupunkilaiset eivät enää haluaisi nähdä yhtäkään turistia kotikulmillaan.

  • Reply
   Inka
   helmikuu 12, 2019 at 3:29 pm

   Olen itsekin lukenut Airbnb:stä ja Barcelonasta paljon ilkeitä juttuja, mutta onneksi emme matkoillamme muutenkaan turvaudu tuohon palveluun juuri koskaan. Tällä reissulla se ei ollut edes vaihtoehto.
   Osasin jokseenkin odottaa, että Barcelonassa on varmasti paljon turisteja näin talviaikaankin, mutta en odottanut näkeväni kuitenkaan ihan niin paljoa ihmisiä. Voin vain kuvitella sitä ihmisten määrää itse sesongin aikaan.

 • Reply
  Eve, Jetlaggies
  helmikuu 12, 2019 at 1:59 pm

  Ai kuinka hauskaa lukea tutusta kaupungista ensikertalaisen silmin <3! Hienon majoituksen olitte löytäneet ja muutoinkin barcelonalainen kiehtova tunnelma välittyy loistavasti kuvistasi. La Ramblan seutu ei millään ilveellä kuulu omiin suosikkeihin (maksimissaan Picasso-museon seudut ja baskibaarit siinä lähistöllä Barri Goticin kulmilla), mutta ylempää keskustasta olen löytänyt muutamia ihania sweet spotteja aikoinaan <3 <3 <3

  • Reply
   Inka
   helmikuu 12, 2019 at 3:38 pm

   Kiitos oikein paljon kommentistasi! <3 La Rambla ei minuakaaan juuri vakuuttanut, odotin siltä paljon enemmän.. Tosin muutamat kivat mestat tuli siitäkin läheisyydestä löydettyä. 🙂

Leave a Reply