TRAVEL

MATKAHAAVEITA JA SUUNNITELMIA VUODELLE 2019

Vuotta 2019 on nyt ehditty elellä jo lähes kolme kuukautta ja vuoden ensimmäiset reissut ovat takanapäin. Tammikuussa Tuomas yllätti minut matkalla Barcelonaan, josta voit lukea tunnelmia täältä ja ensikertalaisen vinkkejä täältä. Lisäksi teimme miniloman Helsinkiin ja yövyimme Clarion hotellissa Jätkäsaaressa. Pienen irtiottomme aikana  nautimme hiukan kulttuuria ja hyvää ruokaa sekä tietenkin otimme kaiken irti hotellin täydestä palvelusta. Yöpymisestämme Helsingin kattojen yllä voit lukea tästä.

Kevät 2019 tulee olemaan meille molemmille erittäin kiireinen. Tuomas on tekemässä ravintolaprojektia koulussa ja viikonloput kuluvat töissä matkakassaa kerryttäessä. Omat suunnitelmani keväälle ovat heittäneet häränpyllyä jo monta kertaa; Aluksi minun piti antaa itselleni aikaa rauhoittua, toipua vuodesta, johon kuului paljon huolta, surua ja murhetta. Tällä hetkellä kevääni näyttää kuitenkin siltä, että vakituisen työpaikkani lisäksi painan töitä myös toisessa paikassa aina kesäkuun loppuun asti. Harmikseni ulkomaanmatkat saattavatkin olla näin alkuvuodesta aika vähäiset, jopa olemattomat. Pyrimme kuitenkin löytämään elämyksiä töiden lomassa ihan täältä kotimaastakin. Muutama matka on onneksi jo kesälle varattuna, sekä muutamaa matkaa olemme kovasti paraikaa suunnittelemassa.

Berliini, Saksa

Varasimme Finnair Holidaysin ystävänpäivä-tarjouksista pidennetyn viikonloppureissun Berliiniin heinäkuun alkuun, jota odotammekin molemmat jo innolla. Berliini ei oikeastaan kuulunut missään kohtaa tämän vuoden matkasuunnitelmiin, mutta lento + hotelli -tarjous sopi meidän budjettiin niin hyvin, että emme voineet vastustaa kiusausta. Heinäkuiseen Berliinin matkaamme kuuluu ehdottomasti tutustumista kaupungin historiaan, museoihin ja loistavaan ruokakulttuuriin. Matka Berliiniin on samalla myös ensimmäinen kerta, kun matkustamme Saksaan, joten jos sinulla on hyviä ”must see” ja ”must do” -vinkkejä, kommentoi ihmeessä postauksen alle!

(Kuva: Flickr / Tobias Nordhausen)

Parga, Kreikka

Toinen jo varattu matka sijoittuu elokuun alkuun kun matkustan hyvän ystäväni kanssa Kreikkaan! Olemme tunteneet Ronjan kanssa peräti 15-vuotta, mutta emme ole koskaan tehneet reissua ulkomaille yhdessä. Oli siis korkea aika korjata tuo vääryys ja vietämme viikon nauttien auringosta ja hyvästä ruuasta kauniiden Välimeren maisemien äärellä! Tukikohohdaksi Kreikasta meille valikoitui pieni 3000 asukkaan kylä nimeltään Parga, josta on suunnitelmissa tehdä ainakin päiväretki Meteoraan, jossa sijaitsee lukuisia kallioiden päälle rakennettuja luostareita. Lisäksi aiomme tehdä myös meriretken Paxosiin ja Antipaxosiin.

(Kuva: Flickr / Robert Hill)

Lofootit, Norja

Haaveilun tasolla vielä toistaiseksi on viikon erämatka yhteen Skandinavian hienoimmista paikoista, nimittäin Lofootieille Pohjois-Norjaan. Aikomuksena olisi ottaa ensin yöjuna Rovaniemelle, vuokrata sieltä auto ja huristella Ruotsin kautta kohti Norjaa ja Lofootteja. Emme ole Tuomaksen kanssa mitään suuria eräilijöitä, mutta olemme aina avoimia uusille erilaisille seikkailuille ja ties vaikka innostuisimmekin kovasti elämisestä rinkka selässä ja nukkuen teltassa, kuka tietää! Ainoa haaste tällä hetkellä on sovittaa matka meidän kalenteriimme, sillä kesän ja alkusyksyn työkuviot ovat vielä hiukan auki ja paras matkustusaika Lofooteille on juuri kesällä. Voi olla, että joudumme lykkäämään matkaa taas vuodella… Lofooteissa meitä kiehtoo teräväkärkiset suoraan merestä kohoavat vuortenhuiput, komeat hiekkarannat (vaikkakin näissä vesissä saattaa olla hiukan turhan vilpoista vettä ainakin minun makuuni) sekä tietenkin pienet puiset mökit, jotka tönöttävät vieretysten vuorten juurella.

(Kuva: Flickr / UltraPanavision)

Edinburgh, Skotlanti

Ystäväni viettää parhaillaan aikaa Edinburghissa Skotlannissa vaihto-opiskelujen parissa ja häntä olisikin tarkoitus mennä sinne vielä ennen kesälomaa moikkaamaan. Alustavasti olemme suunnitelleet matkaa toukokuun lopulle, mutta toistaiseksi matkasuunnitelmat ovat vielä ihan auki. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan, joita innoissamme jo viime syksynä kyhäilimme oli tarkoitus lähteä roadtrippaamaan ja vaeltamaan Skotlannin ylämaiden huikeisiin maisemiin. Reissu saattaa kuitenkin olla aikatauluiltaan turhan tiivis tällaisten matkahaaveiden toteuttamiseen, joten voi olla, että saamme jatkaa haaveilua vielä toistaiseksi. Sen sijaan reissu sisältää varmasti hiukeita hetkiä hyvien ystävien seurassa tutustuen Edinburghin historiaan.

(Kuva: Flickr / Bob Bain)

 

Pietari, Venäjä tai Tallinna, Viro

Ensi syksynä alkaa viimeinen opiskeluvuoteni ammattikorkeakoulussa ja keväällä 2020 valmistun muoti- ja vaatetus suunnittelijaksi. Viimeisen opiskeluvuoden rutistukseen kuuluu vaatemalliston suunnittelu opinnäytetyönä ja KOE20-muotinäytöksen järjestäminen. Olemme hieman haaveilleet opiskelijaystävieni kanssa tekevämme lyhyen reissun Pietariin liittyen opinnäytetöihimme. Suunnitelmissa olisi lähteä etsimään kankaita itärajan tuolta puolen sillä onhan Pietari ihan naurettavan lähellä – muutaman tunnin junamatkan päässä – ja silti kohde tuppaa aina unohtumaan. Mikäli tiemme (tai ennemminkin tässä tapauksessa junaraide) ei vie syksyn tullen Pietariin, vie se varmasti meidät ainakin lyhyen lauttamatkan päähän Tallinnaan ja siellä ompelijoiden taivaaseen eli Karnaluksiin.

(Kuva: Flickr / Felix Machleid)

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Ne Tammelat
  maaliskuu 24, 2019 at 9:54 pm

  Hyvältä kuulostaa! Toivottavasti mahdollisimman moni vielä avoimista suunnitelmista toteutuu myös. Norja on meilläkin toivelistalla, mutta vasta sitten, kun meillä on taas automatkustamisesta tykkäävä koira 🙂 Edinburgh on yksi lempikaupungeistani ja Glasgow’ta siinä kupeessa ei kannata unohtaa, sinne pääsee nopeasti bussilla tai junalla piipahtamaan. Nuo Finnair Holidays -lomat ovat olleet tosi houkuttelevia. Vielä ei olla tartuttu niihin, kun oma kevät on jo aika tiukkaan aikataulutettu, mutta heti kun tulee sopiva kohde + tarjous, niin ehkä nappaamme kiinni 🙂

  • Reply
   Inka
   maaliskuu 26, 2019 at 11:52 am

   Kiitos kommentista! 🙂 Täytyykin pistää korvan taakse tuo Glasgow, jos vaikka ehtisimme sinnekin käymään!
   Ja nuo Finnair holidays – paketit ovat kyllä ollet todella houkuttelevia ja varsinkin tarjouksista olen bongannut useita mielenkiintoisia kohteita! Meidän oli aivan pakko varata tuo Berliinin matka kun oli ystävänpäivänä niin hyvä tarjous – suorat lennot ja neljän tähden hotelli keskustasta!

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  maaliskuu 25, 2019 at 7:44 pm

  Kivoja suunnitelmia! Berliini on kesäaikaan parhaimmillaan, näin voisin kuvitella. Olen käynyt siellä syksyllä, mutta silloin oli jo turhan viileää ja kaihoisasti katselin suljettuja terasseja sekä jokilaivoja. Berliinissä kannattaa ajella busseilla nrot 100 ja 200. Niiden reitit kulkevat suosituimpien nähtävyyksien lähellä. Me ajeltiin silloin molemmilla busseilla reitit päästä päähän. Mulla on mennyt Finnair Holidays -lomat jotenkin ohi. Olen toki niitä mainoksia nähnyt, mutta en ole koskaan jaksanut perehtyä niihin sen paremmin. Ehkä mieltänyt ne myös kalliiksi, mutta täytyypä tutustua, josko sieltä nappaisi vaikka jonkun kivan kaupunkiloman.

  • Reply
   Inka
   maaliskuu 26, 2019 at 11:56 am

   Itsekin iloitsin matkaa varatessa, että varmasti Berliini on ihan parhaimmillaan kesällä! 🙂 Minäkin olen mieltänyt Finnair holidays-lomat jotenkin kalliiksi, mutta ainakin tarjouksista löytyi tuolloin monia edullisia reissuja. Toki riippuuhan se matkan hinta kovasti myös kohteesta. Kannattaa ehdottomasti tutustua, ainakin kaupunkilomia löysin viimeksi hyvin edullisesti! 🙂

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  maaliskuu 25, 2019 at 7:55 pm

  Kreikkaa lukuunottamatta kaikki nuo sinun matkahaaveet on myös minunkin listallani! Berliini on ainoa missä olen käynyt mutta ensimmäisellä kerralla olin niin nuori että en muista siitä juurikaan mitään ja toisella kerralla pysähdyimme vain syömään ja siitäkin on vuosia. Pietari saattaisi jopa toteuta myös minulla tänä vuonna ja kuten sanoit niin hassua että se on noin lähellä eikä ole tullut siellä vielä käytyä. Norjaa jään edelleen haaveilemaan ja toivottavasti tuo Edinburgh toteutuu myös. Mahtavia reissuja sinulla tiedossa, itselläni vuoden ensimmäinen reissu tulossa viikonloppuna Ruotsin risteily ja muista ei oo ees vielä tietoa 😀

  • Reply
   Inka
   maaliskuu 26, 2019 at 11:58 am

   Hassua kyllä miten tuo Pietari meinaa aina unohtua, vaikka niin lähellä onkin! Toivottavasti meidän molempien reissut sinne toteutuvat vielä tänä vuonna 🙂 Ja hei, ihanaa risteilyä sinulle
   !

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taad
  maaliskuu 29, 2019 at 6:07 am

  Ihania matkoja on tiedossa, vaikkei vielä aivan lähipäiville. Kesä on kuitenkin täällä nopeasti!
  Oi, kuulostaa todella mielenkiintoiselta tuo Pietarin kankaidenhakumatka, wau! Varmasti täysin eri maailma kankaiden puolesta, vaikka onkin niin lähellä!

  • Reply
   Inka
   huhtikuu 3, 2019 at 6:00 pm

   Jep reissu kalenteri kieltämättä näyttää hyvältä, nyt vaan kovasti odotellaan kesää! 🙂
   Tuo Pietarin matka on kyllä ollut haaveena jo jonkin aikaa, joten kätevää yhdistää se näin opintoihinkin!

Leave a Reply