EUROPE TRAVEL

POSTIKORTTI BARCELONASTA

Lentokone kaartaa ilmassa ja kallistuminen aiheuttaa tärinää koneessa. Puristan istuimen käsinojaa samalla kun näen ensimmäisen vilauksen kaupungista, johon matkaamista olen odottanut jo useamman vuoden. Pitkän rantaviivan taakse piirtyy miljoonakaupunki, joka kylpee lämmittävässä ilta-auringossa. Näen kaupungin kattojen ylle kohoavat Sagrada Famílian tornit jo kaukaa ja yritän tähystellä muita nähtävyyksiä ilmasta käsin. W Hotel Barcelona peilaa kultaiset auringonsäteet merenpintaan. Kaupungin takana kohoaa vuoristo maisema, jollaiseen ei voi koskaan kyllästyä.

Lentokentältä nappaamme taksin, sillä päivä alkaa kääntyä iltaan, emmekä halua käyttää aikaa hostellin etsimiseen ja julkisilla sähläämiseen. Taksi hurauttaa meidät kaupungin läpi hostellille, viemme laukut huoneeseemme ja lähdemme samantien tutkimaan kaupunkia, joka on meille molemmille täysin uusi. Löydämme itsemme tutkimasta mitä Eixamplen kaupunginosalla on meille tarjottavana ja hetken pyörittyämme suuntaamme Ciudad Condal -ravintolaan nauttimaan elämäni ensimmäisiä tapaksia. Ja niin ilta kääntyy yöhön ja kömmimme hostellin pehmeisiin lakanoihin nukkumaan.

Kierrämme pitkin Barcelonan vanhan kaupungin sokkeloisia kujia, löydämme useita viihtyisän näköisiä kahviloita ja ravintoloita. Välillä jopa iskee valinnan vaikeus siitä, mihin haluaisi jäädä istuskelemaan. Barcelona on Antonio Gaudín kaupunki, jossa päätyy vähän väliä ihmettelemään  hänen suunnittelemiaan rakennuksia. Casa Batllóa katsoessa miettii vain mistä ideat rakennuksen lohikäärmemäisen katon muotoon tai parvekkeiden pääkallomaisiin kaiteisiin on tullut. Monien muiden tavoin käymme ihmettelemässä myös Güellin puistoa, kiipeämme kukkulan päälle ihailemaan näkymiä alas kaupunkiin ja suunnistamme katsomaan kaksisataa vuotta rakennettua ja yhä keskeneräistä Sagrada Famílian basilikaa.  Ja lopulta pääsemme rannalle. Navakka merituuli puhaltaa hiuksiini ja juoksen rantaan. Muutama surffari kirmaa kuohuviin tyrskyihin ja alan itsekin haaveilla aallon selkään hyppäämisestä. En ole hyvä uimari, enkä taatusti suostu laittamaan päätä veden alle, mutta yhtäkkiä sekään ei tunnu ihan mahdottomalta ajatukselta. Osaisimpa surffata.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Heidi / Delux-Retkiperhe
  tammikuu 27, 2019 at 6:44 am

  Tämä olikin itselle ajankohtainen postaus. Ollaan menossa keväällä Barcelonasta lähtevälle Välimeren risteilylle. Ehditään olla vuorokausi Barcelonassa ja ihmetellä Gaudin rakennuksia. Ne ovat kyllä mageita ja majoitumme Hotel Gaudissa. Olen kerran aiemmin käynyt Barcelonassa 2004 eli aikaa reissusta on aika paljon.

  • Reply
   Inka
   tammikuu 30, 2019 at 11:50 am

   Kiitos kommentistasi! Tällaisena muotoilu/taide/arkkitehtuuri – friikkinä nuo Gaudin rakennukset ovat melkeimpä sellaisia ”must-see” -juttuja. 🙂

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  tammikuu 27, 2019 at 6:59 pm

  Barcelona on kiva kaupunki ja hyvin kuvailit tunnelmia sieltä. Näkemistä ja tekemistä riittäisi vaikka kuinka. Olen pari kertaa käynyt siellä ja ne ns. perusjutut on koluttu läpi. Seuraavalle kerralle voisi keksiä jo jotain muuta. Gaudin rakennukset ja tuo puisto ovat todella hienoja. Itse onnistuin eksymään tuonne puistoon (siitä löytyy postaus myös blogista) ja sen johdosta myöhästyin bussista, mutta katastrofilta kuulostava alku sai lopulta onnellisen lopun 🙂

  • Reply
   Inka
   tammikuu 30, 2019 at 11:48 am

   Kiitos kommentista! Barcelonaan täytyy ehdottomasti tehdä uusi reissu, niin paljon nähätävää vielä jäi! Täytyy myös käydä lukemassa tuo tarinasi blogistasi, kuulostaa mielenkiintoiselta! 😀

 • Reply
  Rosa
  tammikuu 30, 2019 at 12:51 pm

  Kannattaa kokeilla surffausta. Kokeilin sitä pari vuotta sitten Portugalissa. Harjoitellessa ei tainnut pää mennä veden alle, mutta seisomaan pääseminen laudalla oli yllättävän vaikeaa.

  • Reply
   Inka
   tammikuu 31, 2019 at 9:03 am

   Tuli kyllä ihan sellainen olo, että täytyy sitä surffaustakin päästä vielä kokeilemaan. 🙂

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  tammikuu 30, 2019 at 5:55 pm

  Ihania kuvia, tunnelma välittyy tosi hienosti! Barcelona on hieno ja monipuolinen kaupunki! Eikä talvellakaan ole mitkään kylmät kelit ja varmasti paljon vähemmän turisteja kuin suosituimpina lomakuukausina.

  • Reply
   Inka
   tammikuu 31, 2019 at 9:07 am

   Kiitos kovin! Barcelonassa on vaikka mitä nähtävää ja tehtävää, oli oikein ihanaa nauttia Barcelonasta näin off/low-seasonin aikaan. Turisteja siellä kyllä kuitenkin riitti näin talviaikaankin, joten voin vain kuvitella millaista siellä on itse sesongin aikaan. 😀

Leave a Reply