EUROPE TRAVEL

PUNTA PRIMA – IDYLLINEN LOMAKYLÄ

Menorcan lomallamme majoituimme neljän tähden lomaresortissa Occidental Menorcassa Punta Priman kylässä. Punta Prima sijaitsee aivan Menorcan eteläkärjessä lähellä saaren pääkaupunkia ja sieltä löytyy mukava hiekkaranta. Tämä useiden muiden rantojen ohella oli tupaten täynnä turisteja, joten paras aika rannalla oleiluun on aikaisin aamulla tai illalla auringonlaskun aikaan. Hotellilta rantaan oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Rannan tuntumasta löytyi muutamia ravintoloita, marketteja, autovuokraamoita ja apteekki, joka tuli meille reissun aikana turhankin tutuksi ”muutaman” ampiaisen piston ja auringossa palaneen ihon takia.
Punta Prima oli ihan mukava ja rauhallinen paikka, mutta mikäli joskus päädymme uudestaan Menorcalle, haluaisin majoittua jossakin cala Galdanan lähistöllä.

Hotellimme Occidental Menorca oli todella viihtyisä. Hotellin alueelle pääsi vain kulkemalla vastaanottorakennuksen läpi, joka sai alueen tuntumaan turvalliselta. Hotellin alueella oli kolme uima-allasta ja lasten allas hieman erillään muista. Allasalueiden lähellä oli myös oma baari. Lisäksi hotellista löytyi spa, jossa kävimme rentouttavassa hieronnassa, sekä paljon eri liikunta mahdollisuuksia. Hotellilla oli myös parkkipaikka, jonne sai vuokra-skootterin parkkiin viideksi päiväksi 25 eurolla. Hotellin huoneet sijoittuvat erillisiin rakennuksiinsa, jotka oli nimetty Menorcan eri kylien mukaan. Me majoituimme Fornells-nimisessä rakennuksessa. Ensimmäinen huoneemme oli maatasossa, mutta reissun toisena aamuna pienen pienet keltaiset muurahaiset valtasivat huoneemme. Niitä oli aivan joka paikassa, sängyssä ja meidän tavaroissamme. Todennäköisesti muurahaiset olivat tulleet sokerinnälkäisinä huoneeseemme roskikseen heitetyn karkkipussin perässä. Hotellin henkilökunta onneksi oli todella avulias ja saimme vaihtaa huonetta kolmanteen kerrokseen. Lisäksi siivooja myrkytti uuden huoneen, jotta sain mielenrauhan, eikä näitä pieniä ”ystäviämme” eksynyt huoneeseemme sen enempää.

Meillä oli matkallamme puolihoito, johon siis sisältyi aamupala sekä illallinen. Aamupala hotellilla oli hyvä ja runsas vaikkakin aika vehnä painotteinen (joka ei ole se optimaalisin vaihtoehto tällaiselle vehnäherkälle vatsalle) ja päivittäin vaihtuva illallinen ei puolestaan ollut mikään makunystyröitä hivelevä. Illallisella oli mahdollista saada myös Italialaista ruokaa, eli tässä tapauksessa pizzaa ja pastaa, jotka olivat mielestäni parempaa kuin muu mauton buffetruoka hotellissa. (Tuomas oli tästä hieman eri mieltä, mutta eihän me samoja ruokia aina nautittukaan.) Reissun loppupuolella olin vain onnellinen, että pian pääsee taas tekemään hyvää ruokaa kotiin.

Vuokrasimme viideksi päiväksi skootterin, jolla kiersimme Menorcaa ympäriinsä. Kilometrejä kertyi useampi sata näinkin pienellä saarella. Vuokrasimme skootterin Cooltra.com -sivustolta joka kustansi 240e ja siihen kuului ilmainen peruutus. Itse vuokraamo, josta haimme skootterin oli noin 500 metrin matkan päässä, samalla kadulla kuin lähikauppammekin. Paikan päällä piti vielä maksaa 150 euroa omavastuusta, jonka sai takasin kunhan palautti skootterin takaisin ehjänä.

Jonkinlainen menopeli on saarella välttämättömyys, mikäli ei halua vain tylsistyä hotellissa tai läheisellä rannalla. Skootterin vuokraajan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että joudut väistämättä ajamaan suurissa nopeuksissa yhdessä bussien ja rekkojen kanssa. Jos haluat tuntea olosi hiukan turvallisemmaksi tien päällä, kannattaa valita auto.

Vinkki! Lataa puhelimen sovelluskaupasta maps.me karttasovellus. Näin et eksy reissunpäällä, sillä sovelluksen avulla voit navigoida myös ilman internettiä.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply