EUROPE TRAVEL

TALLINN IS ALWAYS A GOOD IDEA

 

Herätyskello herättää meidät kukonlaulun aikaan, mutta ikkunasta sisään tulvivan aamuauringon säteet ovat kutitelleet poskiani jo pienen tovin. Aikaiset herätykset eivät tavallisesti ole minun juttuni, mutta kun on tiedossa niinkin mukava päivä, kuin Tallinnan matkan aamu, ei sängystä nousemiseen vaadita extraponnistuksia. Hyppäämme z-junaan ja rautatieasemalta ratikka vie meidät länsiterminaaliin, josta laivamme lähtee kohti Tallinnaa. Tällä kertaa laivaksi valikoitui Tallink Silja Linen Megastar puhtaasti siksi, että se on Itämeren mukavin alus suurine taxfree myymälöineen ja hyvine ravintoloineen. Lisäksi laiva on ihanan avara  ja moderni, eikä lainkaan yhtä tunkkaisen ja elähtäneen oloinen kuin suurin osa muista Helsingistä Tallinnaan seilaavista paateista. Merisää on kirkas, joskin hieman tuulinen ja pieni aallokko hieman keinuttaa laivaa. Onneksi merimatka on lyhyt ja taittuu nopeasti, eikä pahoinvointi ehdi iskeä päälle.

Vaikka perillä Tallinnassa viileä merituuli tarttuu hiuksiini ja saa aikaan pieniä vilun väreitä, lumettomat kadut ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko luo kaupunkiin keväisen tunnelman. Vedän matkalaukkua perässäni ja imen itseeni energiaa auringon valosta. Ensimmäinen viikonloppu pitkään aikaan vapaana töistä, kouluhommista ja oikeastaan kaikesta – tänään en halua stressata mistään. Viemme laukut hotellille ja lähdemme oitis nauttimaan keväisen Tallinnan antimista. Kukapa haluaisi hukata hetkeäkään sisätiloissa, kun pitkän ja pimeän talven jälkeen kevätaurinko on vihdoin meitä tullut tervehtimään. Tallinna on yksi niistä kaupungeista, johon jostain syystä aina palaamme. Alle sata kilometriä Helsingistä etelään ja löydät tunnelmallisen vanhan kaupungin, shoppailun nälkäisille hyviä shoppailupaikkoja sekä ruuan ystäville mainioita ravintoloita. Muutaman tunnin merimatka taittuu mukavasti laivalla tai tulevaisuudessa mahdollisesti vielä nopeammin junalla. Edellisestä Tallinnan matkastamme ei ole kulunut edes puolta vuotta, mutta toisaalta edelliseltä reissulta jäi kaihertamaan ei-niin-menestyksekäs laivamatka ja niin lyhyt aika maissa. Jos haluat lukea lisää kokemuksistamme 22h miniristeilyltä, voit lukea niistä täältä!

Vaikka olemmekin käyneet Tallinnassa usein, emme ole koskaan käyneet tutustumassa paljon hehkutettuun Telliskiven kaupunginosaan. Telliskivestä kuoriutui kuitenkin meille aivan uusi ulottuvuus Tallinnassa, jossa tulemme vielä varmasti vierailemaan tulevilla matkoillamme. Telliskivestä löytyy monia mielenkiintoisia ravintoloita ja kahviloita, persoonallisia design-putiikkeja sekä lukuisia värikkäitä muraaleja. Ja mikä parasta, koko Telliskiven alue on kuin boheemien taiteilijoiden pakopaikka, jossa pääsee omien hengenheimolaisten pariin. Hieman hullunkurisilla yksityiskohdilla ja erikoisilla ihmisillä höystetty kaupunginosa sai vahvan tunteen, että tänne minä kuulun, muiden taiteilijasielujen pariin. Löysimme Telliskivessä seikkaillessamme ihan mahtavan jätskiputiikin nimeltä La Muu, jossa tarjoillaan käsin tehtyä jäätelöä. Valikoimasta löytyy muun muassa mustaa valkosuklaajäätelöä ja muita erikoisempiakin makuja. Yksi baari-ravintola, josta myös kuulimme kehuja on F-hoone, joka on vanhaan tehdaskiinteistöön rakennettu retrohenkinen ravintola. F-hoone edustaa enemmän modernia Tallinnalaista ruokakulttuuria omalla erikoisella twistillään . Tällä kertaa emme kuitenkaan käyneet ravintolaa testaamassa – se jää vielä odottelemaan seuraavaa kertaa.

Myöhemmin illalla päädyimme Rottermannin kaupunginosassa Taqueria-nimiseen ravintolaan, jonka nimestäkin voi päätellä sen olevan Meksikolainen taco-paikka. Laajan drinkkilistan lisäksi ruokalistalta löytyy paikan omia, mielestäni maailman parhaita nachoja kevyellä juustokastikkeella. Tälle paikalle vahva suositus mikäli mielii Meksikolaista ruokaa!

Tallinnassa vietimme yhden yön Kalev Spa -hotellissa, joka sijaitsee aivan vanhan kaupungin kupeessa. Olen yöpynyt vuosia aiemminkin samaisessa hotellissa, joten oli hauskaa nähdä millaiseksi hotelli muuntautuu paraikaa käynnissä olevan remontin myötä. Tiloja on uusittu nykyaikaisen skandinaavisella otteella, vastaanottoaula, hotellin ravintola ja kaikki Economy-huoneet olivat kokeneet muodonmuutoksen ennen vierailuamme. Itseasiassa saapuessamme hotellille aulassa otettiin valokuvia ilmeisesti nettisivuja varten. Remontin takia hotellin spa-osasto oli valitettavasti suljettu, mutta toisaalta emme olisi sinne pienen lomamme aikana ehtineetkään. Meidän huoneemme oli juurikin tuo ihanan tilava ja valoisa Economy-huone.  Mitään remontin ääniä ei onneksi huoneeseen kuulunut, eikä remppamiehiin törmätty kuin ainoastaan hotellin pihalla. Loppujen lopuksi remontti näkyi hotellissa hyvin vähän muutamaa tilaa lukuunottamatta ja yöpyisin siellä mieluusti uudestaankin sen valmistumisen jälkeen.

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  huhtikuu 10, 2019 at 12:22 pm

  Tallinnassa on aina yhtä kiva käydä! Minulla tuo Telliskiven alue on ollut useamminkin suuntana, sieltä löytyy joka kerta jotain uutta. Megastarilla en ole vielä matkustanut. Koskaan ei ole aikataulu osunut kohdalleen.

  • Reply
   Inka
   huhtikuu 16, 2019 at 10:29 am

   Tallinna on niin ihanan helppo kohde ja niin lähellä. Megastar on mukava laiva, jossa tuo parin tunnin merimatka taittuu hujauksessa. Suosittelen! 🙂

 • Reply
  Iina / iinatravels
  huhtikuu 12, 2019 at 8:27 am

  Tallinna on tosiaan aina hyvä idea! Lähellä ja halpa hintataso. Telliskiven alueesta on tullut oma lempparipaikka myös! Se tarjoaa jotenkin aivan erilaista tunnelmaa kuin muu Tallinna.

  • Reply
   Inka
   huhtikuu 16, 2019 at 10:30 am

   Telliskivestä muodostui minunkin uusi suosikki Tallinnassa. Varmasti vielä mukavampi paikka kesällä!

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  huhtikuu 12, 2019 at 5:21 pm

  Minäkin kävin Telliskiven alueella ensimmäisen kerran vasta viime syksynä. Yleensä Tallinnan matkoilla on tullut pyörittyä vain sataman tai vanhankaupungin ympäristössä. Mietin just silloin syksyllä, että olisi ollut kiva jäädä Tallinnaan yöksi. Kun on päiväreissulla, niin siinä on aina pientä kiireen tuntua ja jalat oli aivan poikki, kun koko päivä käveltiin paikasta toiseen.

  • Reply
   Inka
   huhtikuu 16, 2019 at 10:35 am

   Päiväreissuilla on kyllä aina hirmu kova tahti päällä, että ehtii nähdä ja käydä kaikissa haluamissaan paikoissa! Onneksi hotellien hinnat eivät Tallinnassa ole ihan hirmuiset, joten tuollainen yhden yön reissu ei kukkaron nyörejäkään pahasti kiristä. 🙂

 • Reply
  Martta /Martan matkassa
  huhtikuu 15, 2019 at 8:21 am

  Tallinna on kiva kohde ja lähellä, itselläni oli usean vuoden tauko Tallinnan reissuista, mutta nyt on ollut kiva päästä jälleen käymään siellä ja huomasin että päiväristeily on liian lyhyt aika! Telliskivi on minulle uusi alue ja näyttää todella mielenkiintoiselta, ehdottomasti käytävä siellä ensi kerralla!

  • Reply
   Inka
   huhtikuu 16, 2019 at 10:36 am

   Telliskivi oli kyllä ihana kaupunginosa, suosittelen käymään siellä, ei sitä turhaan hehkuteta! 🙂 Päiväristeilyt ovat kyllä hirmu lyhyitä, jos tahtoo päästä kunnolla Tallinnan tunnelmaan..

Leave a Reply